петък, 12 ноември 2010 г.

Секретарката обича цветя, увити в джинси

Секретарката обича цветя, увити в джинси Цветята – няма друго нещо, което да не присъства през целия живот на човека – от раждането му, през различни празнични събития, чак до последния му ден на Земята. Цветята са универсален преводач на емоции.  Модата при цветните букети е като уличната мода: еротика, тату, пиърсинг и деним. Това каза майстор-флористът Тим ван Липцих от Холандия – трето поколение цветар, който преди дни направи презентация в София за аранжиране на цветя.
Ето някои негови идеи:

Цвете, прободено на няколко места в дръжката от пиърсинг – нежни шипчета, върху които са забодени малки плодчета или мъниста. Това е основата на семпъл букет.
Последен писък на модата – завийте букета вместо с мрежа или цветна хартия, с парче от деним. Разрежете старите дънки и с малко фантазия аранжирайте супер-мега-хитов букет.
Цвете на масата - Всяко уважаващо себе си заведение да сложи живо цвете на масата. Дори разговорът между двама души да стигне до задънена улица, малкият букет спасява положението и става обект на разговор.

Сватбеният букет - не бива да бъде пищен или скъп, защото ще засенчи булката. Нека той бъде семпъл, естествено допълнение към роклята.

Секретарката е най-добрият приятел на цветарския магазин - обратното също е вярно. Не се стеснявайте, нито жалете сили, ако сте собственик на цветарски магазин. Обиколете n на брой фирми – големи и малки, запознайте се със секретарката, оставете вашата визитка и ще си осигурите постоянна клиентела. Никога не забравяйте Деня на секретарката – 30 април. Изпратете им хубав букет, за да напомните за себе си.

Няма да намерите холандски дом без букет свежи цветя на масата. Обикновено е в зоната на телевизора, на където са отправени погледите на всички.

Няма коментари: