петък, 20 август 2010 г.

Умните мъже са най-сексапилни

    Умните мъже са най-сексапилни
Умните мъже са най-сексапилни, открили учените, според които има връзка между интелигентността и мъжествеността.

Психолозите установили, че мъжете с най-висок коефициент на интелигентност имат най- здравата сперма. Откритието може да обясни защо някои от най-интелигентните мъже в света имат толкова много обожателки независимо от физическата им привлекателност. Освен това те твърдят, че способността да бъдеш умен и забавен може да се е развила като сигнал към жените, търсещи партньор със здрави гени.

В изследването, осъществено от психолога проф. Джефри Милър от университета в Ню Мексико, участвали близо 400 ветерани от войната във Виетнам, които били подложени на интензивни психологически тестове и били помолени да предоставят проби от спермата си.

Оказало се, че мъжете, които постигнали високи резултати на тестовете за интелигентност, имали голямо количество здрава сперма, а тези с ниски резултати имали по-малко количество и не така здрава сперма.

Проф. Милър, който представи откритията си на конференция на Асоциацията за изучаване на поведението на животните в Оксфордския университет, смята, че количеството сперма е пряко свързано с умствените възможности. Двете черти вероятно са се развили едновременно като начин за привличане на добри гени, обясни той.

Проф. Милър счита, че редица човешки качества като начин на изразяване, интелигентност, хумор и себеотрицание може да са се развили, защото са привлекателни за противоположния пол.

Няма коментари: