петък, 20 август 2010 г.

Нумерология (номерология)

Ако харесвате числата и тяхното значение и символизъм разгледайте този раздел за нумерология или както още се нарича – номерология – вероятно най-старата магическа наука. Позната още от древни времена на китайци, евреи и египтяни, популярна и до днес. Вашето име и дата на раждане крият число, което определя вашите съдба и живот.  Числото, което се получава от имената е определящо за личността, основните черти, характера, а числото от рождената дата показва пътя на съдбата. Ето как става изчисляването:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
а
б
в
г
д
е
ж
з
и
й
к
л
м
н
о
п
р
с
т
у
ф
х
ц
ч
ш
щ
ъ
ь
ю
я
           
Всяка буква от името съответства на цифра (виж таблицата). Пример :
И
В
А
Н
  И
В
А
Н
О
В
9 3 1 5   9 3 1 5 6 3
Събираме всички цифри: 9+3+1+5+9+3+1+5+6+3 и получаваме 45, продължаваме: 4+5 и получаваме лично число 9. Ако сто по-известни с прякор, псевдоним, умалително име, използвайте него при изчисляването на личното число.
Рождена дата: 21.10.1971 – отново събираме: 2+1+1+0+1+9+7+1, получаваме 22, продължаваме: 2+2 и виждаме, че 4 е числото на пътя.             
Лични числа :
1 – Ръководител : Със своята упоритост и самоувереност той върви напред и държи да ръководи. Със силното си влияние се стреми да налага волята си, постоянно преследва успеха, върви напред и нагоре без да поглежда назад. Да бъде шеф е призванието му и това като че ли умее най-добре. Поради бързината, с която обикновено взема решения е склонен към грешки. Способен е да спечели пари, след което бързо да ги прахоса.
2 – Добродушен : Това е най-дипломатичното и безпристрастно число. Той е склонен да се бори за хармония и уравновесеност дори и с цената на множество отстъпки и самокритичност. Силно толерантен той е склонен да прости почти всичко. Приспособява се лесно към всичко, обикновено няма високи цели, понякога е мързелив.
3 – Сръчен : Симпатичен и контактен с добра интуиция, обикновено притежава някакъв талант. Обича да е център на внимание, старае се да се хареса на околните и обикновено успява. Изпълнен е с енергия, лесно успява в професии, които изискват личен контакт с хора. Лошите му черти са склонност към самохвалство и нетърпеливост.
4 – Стабилност : Солидна личност, на която може да се разчита, но не и за забавления. Сериозен тип, отнасящ се с добра грижа за задълженията си. Обича сигурността, стабилността, традиционното. Трудно възприема новостите, поради своята консервативност. Обикновено е слабо контактен и ако постига служебни успехи те са извоювани с много труд. За него са подходящи професии, изискващи коректност и педантичност.
5 – Авантюрист : Обича промените, пътуванията, постоянно да опитва нови неща. Има шанс и това подсилва склонността му постоянно да рискува. Обикновено с много приятели, към които се отнася с коректност. Лесно се отегчава от ежедневните грижи, понякога избухлив. Успехи в професиите изискващи да се рискува смело, лесно усвоява чужди езици.
6 – Деликатност : Изисканост, чувствителност и добро усещане за хармоничност, понякога леко наивен. Старае се да установи хармоничност в отношенията с роднини и приятели. Умее да въвежда ред, не обича клюките. Лесен е за повлияване поради неговата колебливост. Обикновено няма високи амбиции и не полага големи усилия.
7 – Тайнственост : Висока интелигентност, силно въображение и интуиция, помагащи му да стигне високо. Не обича да разкрива всичко, винаги запазва по нещо само за себе си. Самотата не го плаши, дори му допада. Посредствеността го дразни, а липсата на умение да прощава му причинява доста неприятности.
8 – Богатство : Изключително хитър и ловък, обича бързите действия, бори се с всякакви действия за своя успех и ще го има. Дава много от себе си и изисква това и от обкръжаващите го. Цени високо лукса, често се занимава с разнородни, на вид не подхождащи си дейности. Понякога се увлича и нарушава нормите и дори законите, което може да му донесе бързи печалби, но и доста проблеми.
9 – Гениалност : Честен, добър, мъдър, изключително силна личност. Неизчерпаема творческа енергия, помагаща за успехи във всяко начинание. Умее да влияе на околните и да извлича ползи от това. Понякога груб и арогантен, увлича се да се възхищава от себе си.              Числа на пътя :
1 – Стръмен път с повишаваща се трудност. Не позволява отпускане. За достигане до върха изисква силна воля и упоритост.
2 – Неправолинеен път с неголеми изкачвания, понякога прекалено спокоен.
3 – Често криволичи, добре утъпкан, без сериозни пречки, но е необходима гъвкавост и свежи идеи.
4 – Това е главен път без изненади, но с множество ограничения. Изисква много и усърден труд.
5 – Променлив, стръмен и трънлив път, но със сигурност не може да е скучно, поради многото изненади.
6 – Спокоен път, понякога скучен. По него се върви бавно, изисква много време.
7 – Осеян със загадки и мистерии. Ако умеете да ги разгадавате ще се радвате на помощ от отговорите.
8 - Широк път, предлага много възможности. Ако сте борбен и умеете да се възползвате от шанса, ще успеете.
9 – Това е път на успеха, винаги е основен и с предимство.
.
.

Няма коментари: