петък, 20 август 2010 г.

Гадаене с монета

Това гадаене може да се прави всеки ден. То отговаря само на въпроси, които касаят близкото бъдеще. Не задавайте няколко пъти един и същ въпрос, в противен случай истинността на отговора ще бъде поставена под съмнение. За да гадаете по този начин ви е необходима една монета и 9 карти с размери 6 х 6 см. Картите можете да си ги направите сами от картон или плътна хартия, изрежете ги и ги номерирайте.

След това можете да пристъпите към гадаенето. Размесете картите и ги разположете на масата на три реда по три карти, обърнати с цифрите надолу. Не поставяйте картите плътно една до друга, а оставете между тях разстояние от по 5 сантиметра. Съсредоточете се, намислете си желание или задайте въпрос, чийто отговор ви интересува. Дръжте монетата на разстояние 30 см от масата и след като си намислите въпроса/ желанието, я хвърлете с центъра на лежащите карти. След като падне върху една картите, обърнете внимание точно как е паднала – дари сочи ези или тура. Обърнете картата и вижте кой номер е изписан на нея и проверете какъв съвет ви се е паднал.                               Искате да надникнете в бъдещето си?
... Или пък ви се иска да научите отговора на някой важен за вас въпрос?
Ето един лесен метод за бързо гадаене.Необходими са ви три монети с различни размери /голяма, средна и малка/ и три листа хартия.
  1. Напишете на листа своето най- съкровено желание или напишете въпрос, чийто отговор искате да узнаете /едно и също и на трите листа/ и загърнете всяка една от монетите в тях, като се постараете получените пакетчета да не се различават по големина.
  2. Вечерта, когато си легнете да спите, сложете ги под възглавницата.
  3. Събуждайки се сутринта, бръкнете и извадете едното пакетче.
  4. Ако във вашата ръка е попаднала голямата монета- желанието ви ще се изпълни в най- скоро време.
  5. Ако сте хванали средната- желанието ви непременно ще се сбъдне, но това няма да стане толкова скоро, колкото ви се иска на вас. Въоръжете се с търпение. Чакането ще си струва.
  6. Малката монета показва, че вашето желание няма да се сбъдне, но не се отчайвайте.
Това е един съвсем лесен метод за предсказване на бъдещето, базиращ се на древно японско изкуство, при което са се използвали плочки от слонова кост. Как става: вземете пет монети и ги хвърлете на масата. Изброявате колко от тях са ези и тура. Възможните комбинации са шест:

5 ези – Небесен символ, предвещаващ разбирателство. Ще откриете нещо, което отдавна търсите. Предстоят пътувания и приключения, възможна е и любовна авантюра.

4 ези – Воден символ – спокойствие и плавни промени. Наближава момент, в който пред вас ще се открият нови възможности. Това е подходящо време за инвестиции в нов бизнес, не се очакват и здравословни проблеми.

3 ези – Огнен символ – предсказва ново начало. Дребни семейни проблеми, които впоследствие ще се окажат оздравителни за личните ви отношения с близките. Бъдете внимателни с парите, очертава се финансова нестабилност.

2 ези – Проблеми с роднини, които трябва бързо да се разрешат. Проявете разбиране и ако е необходимо отстъпете в споровете, дори и да смятате, че сте прави. Хубавото е, че ще има подобрение в службата.

1 ези – Символа на вятъра, който обикновено носи препятствия. Не пренебрегвайте наглед дребните здравословни проблеми, може да се окаже нещо по сериозно отколкото ви се е струвало. Ще има и нова, неочаквана възможност в работата.

0 ези (5 тура) – Символа на земята дава стабилност. Това е период, в който ще пожънете резултати от предишни усилия в работата и в личния ви живот. Късметът също е на ваша страна, възползвайте се.                     
Текст за гадаене с монети, написан през 220 г. сл. Хр., е най-лесният и интересен начин да избегнете неприятностите и да направите живота си щастлив, убедени са американски спецове по окултните науки.
Книгата съдържа общо 384 изречения и наречена Шън шу-оракул на свещените числа. Всяко изречение е отговор на питане от нуждаещ се човек.
Китайски текст насочва съдбата на човека
Този гадателски текст се ползва чрез 10 еднакви монети и може лесно да се практикува у дома. На всяка от тях се написва с флумастер цифра от 0 до 9. Питащият първо формулира ясно въпроса, който живо го вълнува. Добре е да не предизвиква отговор с "да" или "не".
После питащият разбърква монетите и без да гледа, взема една от тях с лявата ръка. Ако е левак - с дясната. Получената трицифрена комбинация отправя към конкретно изречение-отговор със същия номер, изписано в текста Шън шу.
Шокиращо е, че ако питащият просто се забавлява или иска да изиграе някого, текстът-оракул изненадващо променя нюанса си. Необяснимо как пред питащия отговорът на оракула (дори записан като положително изречение) ще се представи в негативна светлина.
Съвременните китайци често се допитват при съдбовни решения с Шън шу. Те почитат автора на гадателския текст Джуге Лян като светец. Западните изследователи определят Джуге Лян като китайския Нострадамус, но и като Леонардо да Винчи.
Той е роден през 181 г. сл. Хр. и е живял като планински отшелник. Поканен за военен министър на царството Шу Хан, Джуге Лян изобретява арбалета, тризъбеца и др. Армията му покорява цяла Югоизточна Азия, а той възприема оттам будизма.

Няма коментари: