вторник, 24 август 2010 г.

Желана на всяка възраст

Желана жена
Всяка жена е цвете, което е способно да цъфти на всяка възраст. Просто за това трябва да бъде Жена с главна буква.
На 20 години
Почти всяко момиче мечтае за своя принц. Но рядко някоя си спомня “ закона на алхимията”: злато може да се получи само от злато. Т.е. да се омъжи за принц може само принцеса. Пепеляшките са изключение. Но спомнете си колко красива и изящна е била Пепеляшка, а кристалната пантофка? Може би високите обувки са създадени, за да съобщават на силния пол, че силата на жената е в нейната слабост.
Като излиза, принцесата не се оглежда в огледалото, за да провери, как изглеждат очите и устните и, а оглежда целия си външен вид – така, както я гледат мъжете. Харесват я, защото обича себе си такава, каквато е – докато в същото това време, повечето момичета страдат, заради това че са прекалено дебели или прекалено слаби. А лошото настроение убива красотата. Принцесата винаги помни, че принц не може да се намери с вулгарни дрехи, татуировки и прекалено ярка коса.
На 30 години
Жената е още млада, но вече има жизнен опит. В тази възраст мисли най-често за това, как да запази красотата си за по-дълго или как да си намери съпруг, ако не е омъжена.
Жената на 30 години се е отказала от евтините бижута, купува си качествено бельо. Ако няма вкус, тя си намира стилист. У дома е добре облечена, а не в стар анцуг. Старае се да разделя интересите на партньора си: заедно ходят на риболов или ски. Старае се да не се оплаква от живота: мъжете за съпруги избират жени, които могат да решават проблемите си. В същото това време жената с главна буква умее да остава слаба. Ако на някои им подаряват цветя и бонбони само в началото на връзката, тя успява да съхрани тази традиция завинаги.
Желана жена
Желана жена
На 40 години
Жените на тази възраст или са омъжени, или разведени, или още не са се омъжвали. Последните, са се отдали на кариерата си, но инстинктът им крещи своето: семейството е по-важно от кариерата.
Жената на 40 години е добра домакиня и любовница, облича се добре, вече има собствено жилище. Но много често бива използвана от мъже, които искат да живеят наготово. Мъжът вижда, че в нейния дом ще бъде сит, ще се забавлява и от него не се очаква да издържа семейство, да бъде закрилник. Той не иска да се ожени за нея, защото тя го подтиска със своя нереализиран майчински инстинкт. Жената с голяма буква няма да се изживява като “мамичка” – тя ще иска да бъде ухажвана и глезена. Никога няма да задушава мъжа до себе си с не изхабената си нежност. Тя се грижи за себе си – поддържана прическа, обмислен грим, елегантен тоалет и качествени обувки. Тя не се страхува от връзка с млад и горещ партньор, нали на нейната възраст хормоналната система достига своя сексуален пик.
На 50 години
На тези години жената вече има богат жизнен опит. Разбира, че остарява и вече не е толкова придирчива към външността на мъжа. На тази възраст тя създава сама мъжа. Той, с възрастта се е научил да оценява душата на жената, щастлив е, че в сърцето и има място за майка му и децата. Тя не се меси в бизнеса му и в отношенията с бившата жена.
Жената, която уважава себе си мисли за това, как да запази фигурата си, умело избира гардероба си.
Ако няма постоянна връзка, тя обръща внимание на мъжете над 45. След 40 години мъжът вече мисли за здравето си, отказал е цигарите, построил е кариерата и дома си. Макар че, много такива мъже се заглеждат по 20-годишни, много от тях бързо изтрезняват, защото с младата приятелка са получили и нова лична трагедия. А с по-възрастна дама се чувстват по-спокойно и хармонично.
Жената не трябва да говори в присъствие на мъжа за своите болести и неразположения, защото мъжът на никоя възраст няма нужда от развалина, а то енергична и здрава лелка, с която ще карат заедно колелета и ще бягат сутрин. Тя спокойно се отнася към навиците му и не му натрапва своята вегетарианска диета.
На 60 години
На тази възраст жената също може да е щастлива, нали възрастта на жената зависи от любовта. Жената с главна буква на тази възраст е само достатъчна, оценява това, което има. Тя вече е направила своя избор: или има семейство, или това не и е интересно. Но, ако още е самотна, тя може да привлече мъжа леко и грациозно.

Няма коментари: