вторник, 24 август 2010 г.

Перфектния цвят и боя за Вашия интериор

Всички знаем, че боята е най-евтиният и все пак най-ефективният начин за
промяна на интериора на стаята. Въпреки това, повечето хора се страхуват да приемат предизвикателството и да се ангажират с промяна на цвета. Дизайнерите имат предимство при избор на цвета на боята, тъй като те го правят по-често, но винаги с определена стратегия. Ето някои съвети, за да сте сигурни, че на края ще бъдете доволни от новата си стая!
Изберете три нюанса на цвета, който искате и си купете проби (или поискайте в магазина). Не се страхувайте да изберете един нюанс по-тъмен от това, което мислите, че искате. Цветовете изглеждат различно, след като се нанесат по стените и крайния цвят зависи от светлината в стаята.
Използвайте тестовата боя да боядисате квадрати 10x10 см на 2 различни стени с най-малко 2 см разстояние между всеки цвят. Не забравяйте да отбележите кой цвят кой е, така че когато направите избора си, да не си закупите грешен цвят боя ... повярвайте ни, няма да сте първите. Най-важното, не забравяйте да погледнете цветовете по различно време на деня и да си отделите няколко дни, за да изберете любимите си цветове.
Избирайте вашите цветове разумно; светлите нюанси отварят стаята и дават илюзия за повече пространство, а тъмните цветове ще създадат приятна, уютна обстановка.

Пепеливият син нюанс  създава дълбочина и подчертава ярката бяла рамка на камината.
Дълбокият какаов цвят в трапезарията създава топъл и привлекателен кът за разговори и развлечения. Със значителни корнизи в поразително бяло, пространството има подчертано съвременно при все това разкошно излъчване. Много хора се притесняват, че боядисването на тавана различно от бяло, "намалява" височината на помещението. Това не е така, тъй като боядисаният таван всъщност прави обстановката богата и топла.
Един последен съвет за избор на бои, купете си проба от желания цвят и го пробвайте върху такава повърхност, каквато ще поядисвате. Цвят нанесен върху гладка лъскава повърхност или върху матова такава изглежда съвсем различно. Също така не забравяйте, че гланцовите облицовки са по-подходящи за по оживените стаи, тъй като те са по-лесни за почистване. Гланцовите бои следва да бъдат използвани за дървени детайли. Приятно боядисване!

Няма коментари: