понеделник, 16 август 2010 г.

Експерти прогнозират бум в производството на ноутбуци Lenovo

Експерти прогнозират бум в производството на ноутбуци Lenovo
Lenovo може да стане водещ производител на ноутбуци, пише Digitimes.com, позовавайки се на наскоро проведено проучване. Експертите, участвали в проучването, смятат, че компанията ще покаже най-висок ръст в производството на ноутбуци сред останалите фирми до 1-2 години. До голяма степен за това ще изиграе роля Китай – страната, която, според прогнозите, ще стане водещ световен пазар за компютри.

Според сайта големи производители на на ноутбуци се надпреварват да получават поръчки от Lenovo. Winstron и Compal Electronics са най-големите производители за продукта на компанията, като и двата имат по 8млн. поръчки за следващата година. На второ място след тях се нарежда Quanta с 5млн. поръчки.

И Winstron, и Compal ще произвеждат и двата модела на компанията – ThinkPad и IdeaPad. По-голямата част от моделите ThinkPad ще се сглобяват в Winstron, а по-голямата част от IdeaPad – в Compal. Прогнозите за 2011 са, че за Lenovo ще са произведени 20млн. ноутбуци, което ще е с 2млн. повече от тази година.

Няма коментари: