сряда, 1 септември 2010 г.

Доказано! Няма грозни жени


Грозни жени действително няма. Кой смята така? Учени от Англия. Те са доказали истинността на едно много разпространено възражение за красотата на жените и количеството на алкохола, което променя естетическите ни вкусове. Трима учени от универститета в Ройхемптън – Ричарт Бъфтон, Луис Хелзи и Джордж Хубер, са провели експеримент с участието на 64 студенти. Специалистите отишли в един пъб, където си почивали дороволците, и им показали 20 фотографии на жени.
Преди да покажат на “опитните зайчета” фотографиите, учените измерили количеството алкохол в кръвта на всеки доброволец, отбелязва, метролик. ком.
Оказало се, че трезвите мъже били по придирчиви по въпроса за женската привлекателност. Колкото до тези, които са попийнали малко, те се оказали лоялни и смятали за еднакво красиви и жените със симетрични черти на лицето, и тези, чиято снимка била специално изменена, благодарение на компютърна програма.
И, така грозни жени няма. Има само ниво на привлекателност. Колкото до попийналите екземпляри от мъжки пол – е, те може да се хвърлят и на някоя маймуна в джунглата, може би, въобще няма да им направи впечатление.
За жалост учените отново са пропуснали важен момент в изследването си – а има ли грозни мъже? Влияе ли алкохола на вкусовете на жените към мъжката половина на света все пак?! Омръзна ни да се отнасят с жените като към хора, които не се заглеждат по красивата плът.

Няма коментари: