неделя, 15 август 2010 г.

Сайт запознава... девствени

В резервирания за летни флиртове, свалки и подобни неморални дейности месец август, CNET съобщи за един нов и необичаен сайт за запознанства. Страницата, носеща гордото име YouAndMeArePure.com има за цел да запознава само и единствено... девствени. И не, не става въпрос за запознанствата, характерни за тоалетните помещения на произволна софийска дискотека.
По думите на Лети и Хосе Колин, създатели на необичайния сайт, мисията им е да събират хора, които приемат любовта между мъжа и жената в чисто християнския смисъл, тоест без никакъв секс до сватбата. По примера на семейство Колин.
На YouAndMeArePure разбираме, че девствеността е едно прекрасно качество, което поставя притежателите му над останалите, отдали се рано-рано на плътски удоволствия. Създателите на сайта обясняват в своето PR съобщение, че липсата на опит в леглото преди да минат под венчилото не само не им е попречила да се наслаждават един на друг, а даже е заздравила брака им.
Извън големите приказки и добрите намерения, youandmearepure.com е един съвсем стандартен и даже малко демодиран сайт за запознанства. Като всеки друг, той вероятно би имал сериозен проблем с лица, злоупотребяващи с анонимността, предлагана от Интернет.
Даже у нас много тийнейджъри, са си патили от контактите с откровено плашещи личности, които се представят за лолитки или здравеняци. С появата на сайтове за „забавление" на самотни възрастни, злоупотребите станаха още по-сериозни, а резултатите от тях станаха малко неудобни за споделяне пред приятели.
Семейство Колин явно е напълно наясно с това и е предприело нужните мерки, за да не се появят злонамерени лица в непорочно заченатия им сайт. Още при регистрацията големи червени букви ни предупреждават, че сме на място за девствени и че трябва да бъдем така добри да напуснем, ако сме правили това-онова преди да открием youandmearepure.com.
В секцията „Често задавани въпроси" на сайта откриваме, че регистрираните потребители подлежат на допълнително пресяване с цел всички не-девствени да отпаднат. Известно притеснение буди изказването, че са създадени високотехнологични методи за проверка на девствеността на всеки потребител.

Няма коментари: