сряда, 13 април 2011 г.

Полезен ли е якият секс?

Европейски учени продължават спора за ползата за организма от бурния секс. Според мнозина той причинява неблагоприятни последици. Други пък смятат, че сексът на скорост укрепва здравето и продължава живота.
Немски специалисти обясняват, че сексуалната хиперактивност води до мигрена и проблеми с кръвното налягане. Те смятат, че възбудата трябва да става постепенно, за да се избегне стресът. По време на рязкото сексуално възбуждане се повишава кръвното налагане, което по време на оргазма рязко спада.
як секс
според някои якият секс лекува
Това е много неблагоприятно за състоянието на съдовете, които стават много чувствителни при рязкото понижаване на кръвното налягане.
На другия полюс са американците. Те гледат на скоростния секс с добро око. Разглеждат го дори като вид фитнес и смятат, че „движенията“ продължават живота. Солидарни с американските учени са холандците, които отдавна доказват лечебното въздействие на скоростния секс. След проведени изследвания холандците твърдят, че някои пози са способни да лекуват заболявания на партньорите. Например мисионерската намалявала симптомите на простуда при жената, докато за мъжа най-полезна поза била тази на гръб.

Няма коментари: