събота, 29 януари 2011 г.

Кой са тайните на щастливата жена

Тайните на щастливата жена
Никой не може да бъде щастлив всеки ден и то непрекъснато. Но според експертите, обаче можем да се научим да сме щастливи от малките моменти, което е истинският начин да се чувстваме цели. Как?
Мислете позитивно
Отворете мислите си за щастливите неща. Правете комплименти, пратете весело съобщение на най – добрият си приятел,.
Споделяне щастливите си  спомени и опит с други хора. Само  това е един от най-мощните и ефективни начини да удължите и увеличавате радостта си.
Изследванията казват и показват, че: "Това помага поддържането на емоциите, които иначе биха избледнели". Споделянето на хубавите емоции с други лица е "лепилото, което държи хората заедно и щастливи."
Изградете си спомени, за да им се наслаждавате след това
Разглеждайте  снимки от незабравимите си моменти. Това ще ви накара да се усмихвате и да бъдете щастливи, че сте преживели всичко това.
Ходете на мероприятия, който обичате – кино, дискотеки, барове, изложби...

Тайните на щастливата жена Похвалете се сами
Похвалете се сами когато сте постигнали нещо с доста пот на челото си. Понякога едно „Браво на мен” върши страхотни неща за самочувствието ви, което ще ви направи щастливи.
Настроите сетивата си
Едно парче шоколад ще ви донесе такава наслада, когато е опитано от всяко кътче от небцето ви и изядено с всяко сетиво на тялото ви. Опитайте – затворете очи, помиришете го, вкусете го...
Включете на максимум сетивните си стимули и се концентрирайте върху повишаване на удоволствието от всяка едно нещо което гледате, вкусвате или дишате.
Сравнете нещата
Сравнете сега положението си и помислете, че нещата винаги биха могли да бъдат по – лоши. Не е нужно да преживявате някаква страшна диагноза поставена ви от лекар или да унивате, защото сте си загубили работата. А просто си вземете бележка: ако времето е слънчево значи прогнозата е предвидима. Тогава работете по усърдно и стриктно и обърнете внимание на здравето си – ходете на профилактични прегледи. 
Тайните на щастливата жена
Абсорбирайте без да планирате
В повечето случай хубавите сбития се планират и обмислят. Не е нужно това. Просто седнете удобно на дивана, пуснете си хубава музика и я попивайте, наслаждавайте се. Нека ви зареди с хубави емоции и тогава целият ви ден ще премине в лекота и радост.
Уловете значимите моменти
Някои положителни събития идват и си отиват бързо и неусетно – изненада тост за постижения в работата ви или шестнайсетия рожден ден на дъщеря ви. 
Времето лети и радостта е  преходна, което ни подсказва да се възползваме от положителните моменти на мига.
Казвайте по – често „Благодаря”
Култивирайте "отношението на благодарност" казват експертите. Едно "благодаря" на приятел, роднина или непознат увеличава и задълбочава щастието, с което ни прави по отворени за него.

Няма коментари: