петък, 10 септември 2010 г.

Mercedes: 20 нови модела до 2014

Планът включва модернизации и изцяло нови модели.

Немците публикуваха информация за производствените си планове за следващите 4 години. Те включват общо 20 нови возила, сред които модернизации на вече съществуващи модели и няколко чисто нови имена.
Mercedes: 20 нови модела до 2014
Още през 2011 година ще видим фейслифт на C-Class, C-Class Coupe, новото поколение на SLK, нов ML и SLS AMG Roadster. Също през следващата годна ще се появят новите поколения на A-Class и B-Class, както и изцяло нов SUV наречен BLK.

За 2012 са предвидени нов Smart Fortwo, Shooting Brake версия на Mercedes CLS, новото поколение SL, електрически SLS AMG и нов оффроуд модел на базата на C-Class - GLC.

През 2014 година ще бъде налично и новото поколение на C-Class.

 С новите си модели немците целят да постигнат 1.5 милиона продажби в световен мащаб през 2015 г.

Maybach се съживява?

Нов модел през 2013 година
Известно е, че луксозната марка е успешна, въпреки че продава по-малко от 300 коли годишно.
Според последни данни от Maybach са успели да избегнат съдбата, която ни се струваше, че е неизбежна за тях.
И докато няма много подробности по темата, то е известно, че луксозната марка е успешна, въпреки че продава по-малко от 300 коли годишно. Най-интересното е, че тук има един любопитен момент – продажбите на Maybach няма как да станат по-лоши. Йоахим Шмид от Daimler подчертава, че вижда много нови възможности за растеж в Китай и Северна Америка.

Но как Maybach ще успеят да станат конкурент на Bentley и Rolls-Royce? Най-новият фейслифт на лимузината ще успее да поддържа нещата относително свежи, докато се появи новият модел през 2013 или 2014 година. Той ще бъде базиран на Mercedes S-Class, като се очаква да има няколко версии – седан, седан с удължено междуосие, четириврато купе, кабриолет с удължена база, както и хибрид. Последният се очаква да бъде оборудван със седемстепенна автоматична трансмисия и електрически мотор с мощност от 20 к.с. Тази конфигурация ще позволи на колата да изминава до 15 км при нулеви емисии.

Както при настоящата гама на Maybach, така и при бъдещия модел ще има стандартна и S спецификация. И двете версии ще бъдат оборудвани с 6-литров V12 двигател, но базовият модел ще има 545 к.с., докато S – 630 к.с. При нехибридните варианти ще се предлага и деветстепенна автоматична трансмисия
  .

Няма коментари: