сряда, 29 септември 2010 г.

10 факта за женските гърди

1. Някои жени могат да достигнат до оргазъм чрез стимулация на гърдите.
Анджелина ДжолиСпоред Маршал Милър и Дориан Солот, които са автори на книгата „Обичам женския оргазъм: Невероятен наръчник за оргазъм”, стимулацията на гърдите може да доведе около 1% от жените до оргазъм. При това без допълнителна друга стимулация.
2. Една гърда тежи средно 500 грама.
3. Не всички култури приемат голите гърди за табу.
В някои африкански култури например бедрата се смятат за много по-сексуални и на жените се забранява да ги показват, като същевременно никой не им пречи да си показват гърдите. В местните култури на Северна Америка, Африка, Австралия и тихоокеанските острови голотата на женските гърди също се е смятала за нормална до пристигането на християнските мисионери. Това важи и за някои азиатски култури преди разпространяването на исляма.
Адриана Лима
4. И в Европа женските гърди не са били винаги скрити.
По време на Ренесанса голотата на гърдите не е била особено неприемлива и често жените носели рокли, които откривали едната или и двете гърди.
5. Пълната симетрия не съществува
Има гърди, които изглеждат по-симетрични от други. Но всъщност, както които и да било две еднакви части от човешкото тяло, двете гърди не са 100% еднакви, дори и да изглеждат така.
6. Фетишът към гърдите се смята за психиатрично разстройство
Това казва Американската психиатрична асоциация.

Монокини7. Монокините са измислени през 1964 г.
Мъдрият дизайнер се е казвал Руди Гернрайх. Оригиналните монокини имали презрамки. И макар че още със създаването си монокините станали голям хит и се продали огромни количества от тях, в началото малко жени се осмелявали да ги носят на публично място. Когато показали дизайна за пръв път в списание Look, моделът била една проститутка от Бахамите.
8. Съществуват лепенки, чиято цел е да прикриват голотата.
По различни причини, най-вече свързани с ограничения спрямо голите женски гърди, са се появили лепенките, които най-често скриват само зърната на гърдите. Тъй като някои закони забраняват само показването на зърната на публично място, а не на гърдите, лепенките са начин да се заобиколи забраната. За тази цел ги използват еротичните танцьорки на онези места, където им е забранено да си показват зърната (както е например в някои американски щати).
9. Средният размер на зърната на гърдите е 1 сантиметър.
Има се предвид колко е щръкнало зърното от ареолата навън.
10. Ще се изненадащ от причината, поради която ни харесва гънката между женските гърди.
Според британския зоолог и етнолог Дезмънд Морис гънката между женските гърди е привлекателна за мъжете, защото имитира цепката на женския задник. Отново според Морис човешкият задник е уникален, защото останалите примати имат доста по-плоски задни части.
.

Няма коментари: