сряда, 29 септември 2010 г.

Хляб "Бонус" бил менте на зърнения "Тонус"

belchohristovcom_540

Хлябът "Бонус" на хлебопекарни "Даунтаун" няма нищо общо с оригиналната марка от покълнало зърно "Тонус". Това заяви вчера шефът на "Български търговски дом" Григори Калниш, по чийто лиценз се произвежда диетичният руски хляб у нас. Фирмата е отнела разрешителното на "Даунтаун" за "Тонус", защото в производството му не е спазена оригиналната рецепта, отличена със златен медал на Пловдивския панаир. Истински "Тонус" прави само хлебозаводът в Казанлък, предупреди Калниш. "Даунтаун" пусна в търговската мрежа рекламни афиши, върху които посочва "Тонус" като менте.       

Хляб “Бонус с Л-карнитин”?

Това разбира се не е нещо ново! Хляб с Л-карнитин? Слушах тази реклама навремето в едно такси, после се замислих: “Това пък какво е?”.
Ами какво – хляб! Нищо повече от хляб! Само не си мислете, че ще отслабнете с него! Напротив – може да покачите теглото си. Истинският хляб има своите плюсове. Но този, който го има по големите супермаркети, тук в България – надали!
Още повече хляб, от който да слабеем!? Не, не на мен тия! Има си граница на всичко и аз ще ви я посоча:
Л-карнитина поставен в хляба не го прави по-диетичен. Прави го малко по-скъп от другите видове. На съдържанието на опаковката пише, че в 200 грама хляб се съдържа 25 мг Л-карнитин. Е и?! За къде са тези 25 мг? Обикновено на мои фитнес клиенти препоръчвам да взимат между 3-4 грама Л-карнитин преди тренировка за жени и до 5-6 грама за мъже.
Семпла калкулация до какво води – до един абсурден отговор – близо 30 кг хляб трябва да изям, за да направя моята тренировка ефективна, за да стопя мазнина по време на тренировка! Обема на стомаха ми е най-много 600-650 мл в момента, за моята възраст, така че ще сънувам само такова количество. Да не смятам количеството въглехидрати, че свят ще ми се завие. А за инсулина ми, не ми се мисли …
Приемам и защитната страна на фирмата производител – те могат да кажат: “Л-карнитина е посочен като присъстващ елемент в съдържанието на хляба ни, не е с цел да се отслабва, а го използваме като кардиотоник за сърцето!”
Хитро, но не съвсем – за да бъде кардиотоник, поне 2 грама трябват дневна дажба Л-карнитин! Което прави пак някъде към 8-9 кг хляб.
Много сложна стана схемата, не мислите ли?
Хляб „Бонус” отново на пазара през есента

През последните години хлябът без брашно се наложи като един от най-търсените диетични продукти.
.
.

Няма коментари: