вторник, 17 август 2010 г.

Красива веднага!

Сияйна кожа

Можете да намалите времето за почистване на лицето и при това резултатът да е блестяща, свежа кожа. Известна холивудска козметичка, чиито клиентки са Дрю Баримор и Британи Мърфи, разкрива своя звезден трик. Тя почиства лицето с ултра нежен ексфолиант, съдържащ фини зрънца, които премахват мъртвите клетки по кожата. После нанесете хидратираща маска и останете така за около пет минути (през това време можете да свършите други неща като например да се разрешете или вземете душ). След като се измиете с вода, нанесете хидратанта си и ето че сте великолепна.

Косата настрани

Коя е една от най-бързите прически, която можеш да си направиш без използването на ножици? Преметнатата настрани коса. Тя е доста интригуваща и мигновено впечатлява. Подходяща е за всякакъв тип коса и текстура. За да я постигнете хванете около десет сантимертров кичур коса отпред и леко го заметни на едната страна с помощта на гребен. Накрая фиксирайте със спрей.

Замрази пъпка

Малката пъпка на лицето ти може да изглежда чудовищна отблизо, но ето как да я прикриете възможно най-бързо: Сложете тоник, за да изсушите свръх омазняването, след това поставете отгоре лед обвит в кърпа за около минута. Не го дръжте повече, тъй като може да се появи зачервяване. Завършете процедурата, като подсушите кожата с мека хавлия и нанесете коректор.

10-секунден трик с кърпа

След като измийте косата си и я подсушете с дебела хавлиена кърпа, за да поеме излишната вода от нея. Всички топ-коафьори са единодушни, че това спестява много време със сешоара, тъй като мокрите кичури се сушат по-дълго. Само запомнете да не разтривате косата си с нея (тъй като се образуват чупки), вместо това притискайте кърпата здраво върху гривата си.

Направи си скоростен маникюр

Съкратете времето за сушене на лака си наполовина като нанесете два много тънки пласта. Според маникюристката на Рийз Уидърпун и Хилари Суонк много жени лакират ноктите си само с един дебел слой, уж за по-бързо, но всъщност той изсъхва доста бавничко и често стои на бабунки. За да сте сигурна, че няма да изсипете върху нокътя голямо количество лак, плъзнете четката по гърлото на шишенцето преди да действате.

Напомпай устните си за секунди

За обемни устни като на италианска филмова звезда, ето една позабравена рецепта: зехтин и сол. Маслиновото олио е суперхидратиращо, а солта има подпухващ ефект. Сложете една щипка в лъжичка зехтин и леко намажете устните си.

Рок енд рол в гривата ти

Често успиващите се звезди ще ви кажат, че „оформената“ от възглавницата коса всъщност е благословия, защото изглежда небрежно секси. За да изглежда прическата ви добре, а не просто разрошена, трябва да покриете проблемните зони (като зализан кичур, стърчащи косъмчета, останали чупки от снощната ти фризура) с лек серум, за да ги отпуснете. След това дръпнете един бърз сешоар за бухване.

Да повдигнем бързо миглите си

За да сложите спиралата си в движение, се изискват доста сръчни и устойчиви ръце, или бърза стратегия от професионалист. Гримьорката на Никол Кидмън и Синди Крауфърд съветва винаги да гримираме първо миглите си. Така ако зацапате, което често се случва, можете да почистите спиралата, без да развалите всичко, което вече си направила. Ето и нейното магическо движение: Завъртете четката в корените на ресниците си преди да я плъзнете нагоре и след това нанесете повторно само върху връхчетата, за да ги направите по-дълги.

Със секси очи ей сега

Приковаващият секси поглед на Ашли Симпсън е толкова неустоим и лесен за постигане, твърди нейната гримьорка. Просто очертайте линията на долните и горни мигли с черен молив (като отдолу сложиш по-малко) и след това туширайте с клечки за уши. Ако не сте много сръчна с рисуването просто направете къси, бързи черти (така е по-лесно отколкото да чертаете само една права линия).

Няма коментари: