вторник, 31 август 2010 г.

Нов вид къщи

underground-houseVetsch Architektur предлага нов вид екологични къщи построени под земята. Изградени са от пръст и бетон, разположени около езеро и покрити със зеленина, те дават на собствениците си спокойствие и уют. Прозорците са разположени над земната повърхност и са достатъчно големи, така че да осигуряват достатъчно светлина и въздух. А подземен паркинг във всяка къща гарантира неприкосновеността на личния живот. Зеленият покрив може да бъде превърнат в градина.
Една от основните екологични ползи на архитектурата на подземните къща е естествената им изолация. Kъщата се охлажда през лятото и задържа топлината през зимата. Допълнително предимство е по-високата влажност на въздуха от 50 до 70% .
Уникалната им архитектура ги предпазва от тежки земетресения и бури. Покривът им не може да бъде отнесен от ураган, а липсата на ъгли и открити части ги прави по стабилни и издръжливи на природни бедствия.
Подземните къщи имат ефективна противопожарна защита благодарение както на използването на бетон, така и на  свойствата на самата земя.
Благодарение на факта, че къщите са разположени под земната повърхност, те предлагат значителни защита от взривове и отлагания, свързани с ядрена война.



.

Няма коментари: