петък, 19 ноември 2010 г.

"Огнено" ухание




Аромати, Аромати, Овен
Стихията му е Огън, покровителят – Марс, който символизира активното действие и даже определена доза войнтсвеност. Родените под този знак, по принцип са динамични и предприемчиви. Овните повече чувстват отколкото размишляват. Те могат да бъдат крайно великодушни, обожават да правят подаръци и да раздават заповеди.

Този мъжествен, често стоически тип, пълен с оригинални идеи, е привлечен от всичко ново.
Когато нещо влезе под кожата на Овена, той е готов да мине през всички затворени врати заради достигането на целта си. В любовта представителите на този знак са много страстни. Ако са срещнали половинката си, то чувствата им са дълбоки и даже могат да бъдат много продължителни.

Представителите обичат класическите парфюм със силно изразен аромат. Острите ухание ги активизират, правят ги стабилни и внимателни. Дървесните нотки подобряват самочувствието и ги въодушевяват за добри дела. Обичат интересните и устойчиви аромати, защото основното е да привлече и омае, в пълния смисъл на това. Нрави им се да се смятат за нестандартни, всичко ярко, съвременно им е по вкуса, затова те често предпочитат парфюми от най-екстравагантните моделиери, но не са им чужди и по-"скучни" аромати с освежаващ букет за всеки ден.

За елегантните вечери Овните предпочитат ухания с нотки на пролетни цветя – люляк, карамфил или калуна, смирна, хвойна, нероли, индийско орехче, иланг-иланг и канела.

Женски аромати: Lancome Magie Noire, Chopard Casmir, Estee Lauder Knowing, Amor Amor Eau Fraiche, Cool Water Woman, L'Eau par Kenzo, Amarige, Chanel N5
Мъжки аромати: Chanel Allure pour Homme, Paco Rabanne Black XS, Dupont pour homme, Dune pour homme


Лъв
Лъвът е покровителстван от Слънцето, а то е символ на властта и на светлината. Той е смелчага и доброволец,у който обича да печели битки. Съревнованията ги стимулират, но ненавиждат ударите под кръста, тъй като са праволинейни и честни. Лъвовете отказват да играят поддържаща роля, защото се смятат за център на Вселената. Те могат да са великодушни до безразсъдство, няма чувството за опасност. В любовта представителите на този знак са щедри и в същото време взискателни: за да съблазни жена Лъв, партньорът трябва още отначало да я покори, тогава тя му отвръща с гореща, страстна любов и е готова на всичко, за да съхрани това чувство. 

Динамичната елегантност и изисканият вкус, свойствени за Лъвовете, определят склонността му към модерните, широко рекламирани парфюми. 

Лъвът безпогрешно усеща модните тенденции. Ароматите за него не са начин за завоевание, а момент за обозначение "кой кой е" в социално измерение. Покупката на парфюм за Лъвовете е цял ритуал с всички характерни за това елементи на взискателен, капризен и изискващ специално внимание клиент.

Идеалните парфюми за Лъва се явяват цветните и класически елегантните композиции. Най-чувствителен от всички, Лъвът реагира на наситените аромати.

Свежото ухание на нарцис го вдъхновява, защото е способен да прогони мрачните му мисли.
Дървесните нотки създават усещането за увереност и укрепват чувството за собствено достойнство. Препоръчват им се ароматите на хелиотроп, тамян, смърч, бор, здравец, маточина, розмарин и други дълбоки, пикантни ухания. По отношение на дизайна на парфюма, Лъвът не може да устои на големите флакони, изработени с фантазия в жълта, зелена или златиста опаковка.

Женски аромати: Giorgio Armani Armani Mania, Clinique Happy, Christian Dior Parfum Addict , Yves Saint Laurent Parfum Nu , Dolce And Gabbana Sicily, Parfum d'Ete Kenzo, Chanel N5, Good Life, Lancome Tresor
Мъжки аромати: Laura Biagiotti Roma Uomo, Ralph Lauren Polo Double Black, Christian Dior Parfum Dior Homme, Escada Sentiment Pour Homme, YSL Opium pour home

Стрелец
Управляван е от Юпитер – символ на равновесието. Стрелецът е силна личност, той живее в крак с времето и не жали енергия за благото на хората. Той винаги се сражава за справедливостта, благороден и честен, щедро дарява околните с духовни и материални ценности.

Такава е природата на огнения Стрелец – колкото повече отдава на любимите си хора, толкова повече получава в замяна. Той обича да действа, а не да стои със скръстени ръце. Благодарение на своето положително от
ношение към света и хората, има много приятели. В любовта се стреми към спокойния, хармоничен живот без усложнения.

Енергичен, намиращ се в постоянно движение, той обича изпитаните и надеждни аромати. Всеки свой аромат той трактова като допълнителен коз при делови срещи и в обществото. Уханията подчертават смелостта ме, добрия вкус и постоянно напомняне, готовност при необходимост да даде отпор и да пристъпи в настъпление.

Често семействата парфюми, които предпочита той съдържат нюанси на плътни цветно-цитрусови, ориенталски и шипрови аромати. Нотките на лавандула и мъх действат на Стрелеца като "жива вода".

Звездите му предлагат уханията на орхидея, грах, лавандула, алое или мускус, портокал, мандарина, розово дърво, роза. Като подарък може да се избере флакон със син или огнено червен цвят и нетрадиционна форма.

Женски аромати: Guerlain Parfum Champs Elysees, Hugo Boss Pure Purple, Mexx Waterlove, Dolce&Gabbana Feminine, Chanel N5, Cool Water Woman, L'Eau par Kenzo, Gio
Мъжки аромати: Calvin Klein Escape For Men, Roberto Verino Verino Pour Homme, Giorgio Armani Mania Pour Homme, Chanel Parfum Egoiste Platinum, Drakkar Noir

Няма коментари: