понеделник, 20 септември 2010 г.

Да запазим младостта на кожата


За никого не е тайна, че стареенето на кожата зависи и от външни и от вътрешни фактори. С възрастта възможността на клетките да се регенерират намалява и логично се появяват първите белези на стареене.
Изследвания показват, че фолиевата киселина и креатинът са жизненоважни за здравето и красивия външен вид на кожата. Фолиевата киселина помага за заздравяването на връзките и подпомага възстановяването в самите клетки. Естествените източници на фолиева киселина са зеленчуците и варивата.
Колкото до креатина, той активира естественото обновяване на структурата на кожата и поддържа клетките здрави и жизнени.
Правилната грижа за кожата и здравословния и спокоен начин на живот ще забавят максимално появата на издаващите възрастта бръчици.
Почистване на кожата:
Трябва да почиствате кожата си абсолютно всяка вечер независимо колко сте уморени. Цялата процедура отнема не повече от пет минути, така че нямате никакво оправдание.
Избягвайте да миете лицето си с вода от чешмата, ако е силно хлорирана, защото хлорът може да я изсуши и повреди. В такива случай е за препоръчване минералната вода.
Тоалетно мляко и тоник е най-добрата комбинация. Два пъти седмично правете пилинг маска за по-дълбоко почистване.
Предпазване на кожата:
Най-горния слой на кожата възстановява защитните си функции, ако му помогнете с подходящ крем. Кремовете, които съдържат антиоксиданти, естествени мастни киселини, хидратанти и витамини, са тези които ще ви помогнат в битката срещу замърсяването.
Начин на живот:
Не забравяйте, че начинът ви на живот пряко се отразява върху състоянието на вашата кожа. Има хватки, с които успешно ще си помогнете в борбата с влиянието на външните вредни фактори не само върху кожата ви, но и върху целия организъм.
  1. Пийте много вода, тя почиства организма и премахва токсините.
  2. Пийте зелен чай. За него е доказано, че съдържа силни антиоксиданти, които ще унищожат свободните радикали.
  3. Пазете се от цигарения дим. Ако пушите, проявете малко воля и се откажете от този навик.
  4. Обградете се с растения. Те прочистват въздуха, а грижата за тях е чудесно средство срещу стреса.

Няма коментари: