петък, 24 септември 2010 г.

Полезни храни за всяка диета

Ако сте се уморили да се храните само със зеленчуци, риба и месо, има решение, пише сайтът. Ето с какво да си разнообразим менюто, когато сме на здравословна диета:

СупиСупите са превъзходна съставна част от основното хранене. Препоръчвани: пилешки, зеленчуковите бульони, доматените супи, таратор.

КашкавалКашкавалът отсъства от повечето диети поради факта, че съдържа много мазнини, но и  белтъчини. Препоръчва се с ябълка – така организмът ще получи всичко, от което се нуждае.

Говеждо месоГовеждото месо съдържа белтъчини и много минерали, сред които и желязо. Да не се комбинира с макарони или картофи.

Натурален шоколадНатуралният шоколад съдържа полезните за сърдечносъдовата система манган и флавоноиди, които притежават ясно изразено антиоксидантно действие. Да се употребява в умерени количества, за да не навреди на фигурата.

Орехите и различните видове семенаУтоляват глада. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини, затова трябва да се употребяват по около 1/3 чаша четири пъти седмично или в по-малко количество, но по-често. Подходящи са както лешниците, така и семената на тиквата и слънчогледа.

Нар


Нарът е с най-големи заслуги в борбата със свободните радикали. Може да се употребява и на сок.

Няма коментари: