четвъртък, 9 септември 2010 г.

Определете какъв цветотип сте

Всички ние сме уникални и въпреки това съществува класификация на цветотипа, според която хората могат да се разделят на 4 основни групи. С помощта на правилата на цветотипа ще научите какви цветове в действителност отиват на лицето ви и ще можете да направите правилния избор на цветотете както за грима, така и за гардероба си.

Цветотиповете се раздилят на топли и студени. Кръстени са на годишните сезони. Студените са лято и зима, а топлите пролет и есен.
За да определите към кой от тях принадлежите изучете естествения цвят на кожата, косата и очите си.







Метода за избор на цвят е много прост.
Застанете пред огледалото на дневна светлина. Скрийте косата си под бяла кърпа. Вземете парчета плат или хартия с различни цветове и доближете до лицето си. Така ще можете да разберете кои цветове ви отиват и го подчертават и кои го правят бледо и безлично.


По същия начин можете да разберете към кой цветотип се отнасяте – студен или топъл.
Това става като проверите как се съчетават топлите и студени нюанси на даден цвят с цвета на лицето ви. Например наситено розово и розово- сьомга или вишнево червен и каролово червен. Доближавайте цветовете и внимателно следете как се променя лицето ви. Става ли то по- свежо и отпочинало под въздействието на даден цвят. Очите и устните имат ли по- наситен и хубав цвят или обратното.



При правилното определяне на цветотипа може да се окаже, че любимия ви цвят съвсем не е най-подходящия за вас. Цвета който прави лицето ви по-незабележимо и подчертава недостатъците ви съвсем не е вашия цвят. Намерете този, който кара лицето ви да изпъква, подчертава достайнствата ви и ви прави по-ярка и привлекателна. Това е вашия цвят. Използвайте го и в грима и в гардероба си и сама ще се удивите на резултата. Правилата на цветотипа могат да бъдат незаменим помощник. Вижте основните цветотипове:



Пролет:

Кожа: светла, прозрачна, румена. С цвят на слонова кост или бронзово златиста. Винаги леко жълтее. Светлокожите момичета винаги леко червенеят. Представителките на този тип лесно изгарят на слънцето.
Коса: най-често руса. От сламено русо до медно русо, понякога и златистокестенява, но никога черно.
Очи: почти винаги със зеленикав нюанс.От сивозелен до тюркоазен, понякога и златистокафяв.
Най-подходящи цветове дрехи и грим: топли, свежи, сякаш осветени от слънчева светлина.
- Многобройните нюанси на зеленото – цвят на млада, свежа трева, ябълка, тюркоаз.
- Оранжево – сьомга, праскова, кайсия. Подходящ е и червеникаво-коралов цвят.
- От светлите цветове най-удачен е избора на прясно мляко, лен, сметана, бежово, жълто.
- От тъмните цветове най-подходящи са – млечен шоколад, кафяволилаво и искрящо златен.
Най неподходящи цветове: ослепително бяло, студенорозово, сиво, сребро, въгленово черно.
Звезди Пролет: Кейт хъдсън, Кийра Найтли (в ляво на снимката), Кейт Босуърт, Сиенна Милър (в дясно на снимката).
Лято:

Кожа: млечнобяла, бледа или с леко зехтинова, но винаги с лек оттенък на сивкаво. Тена ,който добива от слънцето е кафяв, но не златисто бронзов. Миглите са не рижи, а златистокафяви, както и веждите.
Коса: светлоруса до бяло чак през детството. С годините обаче потъмнява и придобива от пепеляворус до тъмнокафув оттенък. През лятото от слънцето можете да забележите рижи оттенъци в косата на момичетата с цветотип лято.
Очи: сиви, синьосиви, зеленикави, рядко орехово кафяви. Зениците на представителките на този цветотип винаги са малко замъглени и не контрастират с ирисите.
Най-подходящи цветове дрехи и грим: студени, динамични, пастелни, размити.
- Нежно синьо, сивобяло, сребристо, седефено, перлено, бежевосивкаво.
- Цвета на джинсите - деним, от светло синкаво до наситено индиго.
- Студената розова гама - пепел от рози, тъмнорозово с лилави оттенъци.
- малина, череша и виненочервено.
Най-неподходящи цветове: топли, чисти наситени, отровни цветове. Оранжево, охра, морковено червено, цвета на яйчен жълтък, отровнозелен.
Звезди Лято: Рене Зелвегер (в ляво), Кирстен Дънст, Наталия Водянова (в дясно на снимката), Дрю Баримор
Есен:

Кожа: от прозрачно бяла до златиста, често с лунички. Цвета на лицето е винаги златист, без руменина. Лесно получава слънчев загар – светъл златист.
Коса: рижава. Всички оттенъци на рижото от медно златно до червено кафяво. Дори в косите на блондинките, представителки на този цветотип, през лятото от слънцето се появяват рижи отблясъци.
Очи: от искрящо сиви или прозрачно сини до златисто кафяви, кехлебарени и тюркоазени. Зениците винаги контрастират с ириса. Понякога в очите на есенния цветотип дами има златисти отблясъци.
Най- подходящи цветове дрехи и грим: цялата топла есенна палитра – есенно небе, листа и земя.
- златисто син, лазурен, изомруден
- цвят на старо злато, кафявочервен, охра
- зеленокафяв, каки, шампанско, жълтеникаво бежов, меден и бронзов
- тъмно виолетово, ален мак, оранжево

Най неподходящи цветове: снежно бял, черен, пастелните оттенъци на синьото и розовото и студен син
Звезди Есен: Линдзи Лоън (в дяснона снимката), Марсия Крос, Синтия Никсън, Джулиан Мур (в ляво на снимката).
Зима:

Кожа: от порцеланово бяло до леко зехтиново жълто, но винаги със синкав оттунък. Много често бледа кожа без руменина.
Миглите и веждите са сивкаво кафяви.
Коса: тъмна, от тъмно кестеняво до синкаво черно. Рядко се срещат представителки на този цветотип с платинено бели коси.
На светлина се виждат пепеляви оттенъци в корените на косите на дамите от цветотип зима.
Очи: ярко наситени нюанси на сиво, синьо и тъмно кафяво. Тъмнокафявото е почти черно. Зелените очи синеят. Ирисът е ярък и контрастен.
Най- подходящи цветове дрехи и грим:
- контрастните снежно бяло, ярко черно
- студените: сиво, синьо, виолетово и сребро
- кафяво: кафе, натурален шоколад
- светли: светло розово, стоманено сиво
- червено: тъмна череша до вишна, ярко малиново, бордо
Най-неподходящи цветове: оранжево, избеляло жълто, червенокафяво, керемидено, цвят на земна почва (сивочерно)
Звезди Зима: Лив Тейлър, Ева Грийн, Дита фон Тийз (в ляво на снимката), Кристина Ричи (в дясно).
Ритуал за любов



Ние ще направим любовен ритуал за вас и човека когото обичате и желаете,той ще погледне с други очи на вас.За да бъдете щастливи заедно изпратете Смс на номер 1816 с текст TXT RITUAL вашето име,дата,месец и година на раждане и текст,например: TXT RITUAL Ivan 3.08.1984 Iskam Katq da me obikne.

Цена: 4,80 BGN За всички абонати на Mtel,Globul i Vivacom Поддръжка: +359879424646 | plam4ica@abv.bgТози е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите Мобилно плащане от fortumo.bg

Въпрос,който те тревожи     



Задай въпроса си с името,дата,месец и година на раждане,например: Shte se omaja li za Anton?Maria 5.7.1986. Изпрати Смс с текст:TXT PITAI на кратък номер 1915  за абонати на MTel,Globul i VivaCom 

Цена: 1,20 BGN
Поддръжка: +359879424646 | plam4ica@abv.bgТози е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите Мобилно плащане от fortumo.bg

Ритуална свещ за изпълнение на желание!



Всеки може сам да вземе съдбата си в ръце.Ние ще направим ритуал със свещ само и единственно за вас. Само трябва да изпратите Смс на номер 1816 с текст TXT RITSV вашето име,дата,месец и година на раждане и желанието което искате да ви се сбъдне,например: TXT RITSV Maq 7.06.1974 Iskam da imam sobstven biznes.на номер: 1816

Цена: 4,80 лв. с ДДС
Поддръжка: +359879424646 | plam4ica@abv.bgТози е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите Мобилно плащане от fortumo.bg

Какво ще ти поднесе живота?



Ако все правите планове,а нещо не става както вие искате,проверете какво ще ви поднесе живота! Изпратете смс с текст-TXT JIVOT на кратък номер 1916 за всички абонати на MTel,Globul и Vivacom

Цена: 2,40 лв. с ДДС
Поддръжка: +359879424626 | plam4ica@abv.bgТози е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите Мобилно плащане от fortumo.bg

Разбери дали желанието ти ще се сбъдне



Искате ли да знаете дали ще се изпълни вашето заветно желание. За да надникнете в скритите тайни на вашата съдба изпратете изпратете SMS на номер 1816 със съдържание txt jel и вашето желание и ще получите отговора като обратен sms.

Цена 4. 80 лв. с ДДС
За абонати на Mtel, Globul и Vivatel
Поддръжка: +359879424626 | plam4ica@abv.bgТози е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт под
.

Няма коментари: