четвъртък, 26 януари 2012 г.

Цветът на косата издава характера

Косата и прическата са едно от мощните женски оръжия в ръцете на дамите, когато са решили да покоряват мъжки сърца. Всеизвестен факт е, че формата на косите издават много за характера на дадена представителка на нежния пол. Например късата строга и изправена прическа подчертават сериозността на дамата, докато фриволно разпуснатите коси и буйни къдрици говорят за свободолюбивия и жизнерадостен характер на своята притежателка.
Какъв цвят са необузданите къдрици обаче е не по-малко маловажно от формата на косата. Именно нейната краска носи доста скрити послания, които без думи говорят за странностите на своята притежателка. Между русата, черната, кестенявата и червената боя на прическата определено има различия, които издават сигнали.
Цветът на косата издава характера на жената
Руса коса
Русите коси подчертано са запазена територия на най-претенциозните дами. Освен ако не е естествено русо, този нюанс изисква трудна поддръжка и именно затова притежателките на такава коса често се възприемат като суетни и с високи изисквания. Според специалисти да си с руса коса е като да си на високи токчета и изисква специално отношение. Блондинките се опитват да привлекат вниманието на околните, защото човешкото око по естествен начин винаги се привлича от светлите тонове. Русокосите дами по правило често са спрягани за секс бомби. Те не се притесняват винаги да са център на внимание и дори нещо повече – предпочитат винаги да привличат погледите.
Цветът на косата издава характера на жената
Червена коса
Червенокосите представителки на нежния пол обикновено се възприемат като екзотични, пламенни и страстни. Ако червеникавият нюанс е в съчетание с къдрици. То тази комбинация издава жизнерадостния и отворен към света характер на дамата. От друга страна червените коси в комбинация с лунички и бледо лице често се възприемат като непривлекателни, което създава двуполюсните мнения относно този цвят коса – или неустоими, или грозновати.
Кафява коса
Цветът на косата издава характера на жената
Кафевикавите нюанси или брюнетките, които откакто свят в светува се възприемат като антипод на блондинките. Като “опозиция” на русото, кестенявият цвят на косите може да характеризира притежателките си като по-непретенциозни, по-тихи и скромни, без необосновани претенции да са винаги център на внимание. Това обаче не означава, че брюнетките не държат “скрити козове”. Зад този цвят коса се крие навярно най-мистериозният, потаен и неразгадем характер на жените. Привидният неутралитет под формата на кестенява коса не е гаранция, че притежателката му не е същинска фурия, секс богиня, интелектуалка, мъжемразка или всичко, което ви хрумне.
Черна коса
Цветът на косата издава характера на жената
Черната коса е запазена територия на жените, които искат да изразят своята категоричност. Ако някоя дама боядиса косите си в този най-тъмен нюанс, то този акт сам по-себе си издава, че тя е готова на всичко, за да постигне това, което иска. Обикновено чернокосите жени не се съобразяват особено много с чуждото мнение. Самоуверени са или по-скоро имат необяснимо желание да изглеждат такива, макар и вътрешно да са сложни и раними души. Черният нюанс на косата е за дамите, които искат да подчертаят съвършенствата и красотата на лицето си.

Няма коментари: